fredag 12. november 2010

NICE



Dette er rivieraens hovedstad. Jeg trives virkelig i Nice. I denne byen skjer det masse. Franskmennene er flinke til å feire det meste. Det er festivaler av alle slag. I februar er det et stort karneval her og i juni feirer de fète de musique. Da yrer det av fokeliv og musikk i hele byen. På sommeren er det masse turister her, og om vinteren er det litt roligere. Klima er ganske mildt hele vinteren. Om sommeren er det opptil 40 grader her. Jeg synes våren er perfekt for et besøk i Nice.



I Nice er det i hovedsak tre områder man oppholder seg mest. Det første er gamlebyen. Dette er en typisk gamleby med smale gater og store torg. På torgene er det markeder på dagen. Når de blir ryddet bort så fylles det opp med stoler og bord. Her er det flott og sitte på en restaurant og se på livet. Selv om de mest spennende restaurantene visstnok skal ligge i sidegatene. Det er også masse koselige puber i gamlebyen.

Det andre er gågaten (rue piettone). Den ligger på motsatt side av parc Albert 1er fra gamlebyen. Her er det masse butikker, restauranter og folkeliv både på dagen og kvelden.

Det tredje er Avenue Jean Medicin. Den går innover i byen, vekk fra havet. Denne gaten er nettopp blitt renovert og er blitt ganske fin. Det er her de mest spennende butikkene er. Du finner Zara, HM, Phildar, Mephisto, Galeries Lafayette, Virgin music, Sephora mm i denne gaten. Det er også et stort kjøpesenter som heter Nice Etoile her. Ps! Ha på deg gode sko, for her kan man gå i timesvis.

Strandpromenaden kan man heller ikke komme utenom. Det er et vakkert skue når man rusler seg en tur der. Sitt litt på de blå stolene og nyt synet, lukten og lydene. Det er mange flotte inntrykk å ta inn. Selve stranden er veldig fin. Men jeg liker ikke å bade her. Den er av rullesten
og er veldig vond å gå på. Det er litt brådypt og bra med bølger. Skal du på badeferie så ville jeg heller reist til mitt andre favorittsted Antibes som du kan lese om i ett av mine andre reisetips.

Hvis man vil litt utenfor bykjernen så kan man bruke den nye trikken. Ellers så går det busser i alle retninger hele tiden om man vil bevege seg litt lenger. Så det er veldig enkelt å komme seg rundt. Men vær våken. Det er masse lommetyver her. Så hvis noen fremmede snakker til deg er det ofte for å avlede deg slik at noen andre stjeler lommeboka di. Pass godt på sakene dine her som i alle andre store byer. Like ved flyplassen ligger det også et kjempestort shoppingsenter som heter Cap 3000 med over 140 butikker.

Jeg har bodd på flere hoteller i byen. Fra to til firestjerner. Vil du bo billig er Solara med to stjerner helt greit og ligger i gågaten. Hotel Boscolo Plaza og Albert 1er ligger på hver sin side av parken og er helt greie hoteller hvor man ikke må tømme lommeboka. Vil man ha litt mer stil så kan jeg anbefale Hotel Beau Rivage som ligger i utkanten av gamlebyen. Og skal man ha luksus så er kanskje Hotel Mediterranée eller hotel Negresco noe å tenke på. Det finnes noe for alle lømmebøker.

Norwegian og SAS flyr direkte til Nice. Flyplassen ligger i enden av Promenade des Anglaise. Det er ca 8 km til bykjernen. Busser går hele tiden og taxiene står klare rett utenfor døra. Ca 25 Euro for en taxi og 1 Euro for buss.



God tur!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar