onsdag 24. november 2010

Utflukter på rivieraen

Hvis man ønsker å leie bil å kjøre rundt i Provence og langs Rivieraen er det mange muligheter.
Man kan ha en base man reiser ut fra på dagsturer, eller man kan loffe rundt og ta alt på sparket.
Et flott utgangspunk er Antibes eller Juan les Pins. Her er det mange flotte norske leiligheter til leie, mange bilutleie firmaer og en stor parkeringsplass ved båthavna utenfor gamlebyen. Man er også nære Provence og mange andre flotte reisemål. Bil kan man også leie på flyplassen i Nice om man ønsker det.

Her er noen steder som kan være verdt et besøk.
Biot ligger på en kolle rett utenfor Antibes. Og er kjent for sitt glassblåseri hvor du også kan få kjøpt det de lager. I nærheten her er det også Aqualand med delfinshow og badeland.

Gorges du Verdon er Europas største canyon. Det er en lang dagstur om man vil kjøre hele runden. Vi har tatt turen rundt en gang. Her er det vill og vakker natur hvor ørnene svever over kløften. En flott opplevelse om du ikke har høydeskrekk. Her bør du ha en trygg sjåfør. For veiene til tider smale uten autovern. Og på turen tilbake kjører du forbi mange flotte vingårder og enda mer vakkert Fransk landskap. En opplevelse... Se noen bilder HER.


Cannes er ikke langt unna Antibes. Kanskje en halvtimes kjøring vestover. Her kan du se det kjente bygget som filmfestivalen er i mai hvert år. På plassen utenfor er det håndavtrykk i betongen av mange kjente personer. Selv er jeg ikke så veldig glad i Cannes, jeg liker Nice bedre.



StTropez er verdt et besøk bare for å ha vært der. Husker ikke helt, men tror det tar ca to timer å kjøre dit. Vi tok en tur med en turistbåt og fikk vite hvor alle kjendisenes hus var. Ruslet en runde og kjørte videre.

StPaul de Vence er vel det stedet de fleste har vært innom når de har vært her. Tror alle guidede turer i området er innom her. Så dette er en turistfelle. En fin gamleby litt inn i landet.
Det er mange gallerier her. Foundation Maeght ligger her. De har noen flotte malerier av Marc Chagall, skulpturer mm. Veldig koselig liten by.

Monaco har vi nok alle hørt om. Fra Antibes tar det ca 1 1/2 time . Det spørs om man tar motorveien eller veien langs havet. Jeg vil på det sterkeste anbefale å kjøre kystveien. Ta deg god tid for på denne turen kjører du gjennom mange vakre steder. Stopp underveis feks i Villefranche som er like etter Nice. Spis lunch her og nyt utsikten til St Jean Cap Ferrat. Skal lage et eget innlegg om Monaco etterhvert.



Nice bør man besøke om man er på rivieraen. Anbefaler ikke å ta med seg bil inn i byen. Parkering kan være vanskelig. Det går busser og tog hele tiden. Se eget innlegg om Nice.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar