onsdag 11. august 2010

Menton





Menton ligger i Frankrike, mellom Monaco og Italia. Det er ingen storby, men heller ingen rolig landsby. Dette er en av de varmeste byene i Europa på grunn av skjermingen fra alpefjellene rett bak. Det er mye mindre vind her enn i de andre byene på rivieraen.





Og nettopp på grunn av dette så er det mange eksotiske hager her. Blant annet Fontana Rosa og Val Rameh. I februar holdes den store sitronfestivalen her (fête du citron), og dette er en stor begivenhet.



Om sommeren er det mange arrangement i byen. Stort araberhest show, musikkfestival, tangofestival og kreolsk festival. Hver søndag er det bruktmarked gjennom hele gågaten.

Mange kjente kunstnere har bodd her. Og det er et Jean Cocteau-museum i byen.

Kirkegården er magisk. Det er faktisk to kirkegårder. Først kommer du til en liten en som er den eldste. Hvis du går gjennom den og videre oppover kommer du til enda en kirkegård. Det er sikkert 10 etasjer med graver oppover fjellsiden. Og utsikten over havet og til Italia er fantastisk. Dette må være paradis for fotografer og alle som er glade i å ta bilder.

For de spreke er det gamle eselstier mellom de små landsbyen som nå er populære turstier. Ta for eksempel eselstien til Castellane fra Menton.



Smak av Frankrike og Italia

Menton har vært Fransk siden 1861. Før det har byen tilhørt både Monaco, Italia og Genova. Her merkes det at man er nær Italia. Både mat og språk i byen er preget av det. Det er noen flotte torg med restauranter her. Sjømat får du på Lido og best pizza får du på Vesuvio.

Byen har både sandstrand og rullestenstrand så her kan man velge hva man liker best. Jeg foretrekker sand.

Jeg bodde på Quality hotel Mediterranée Menton. Et fargerikt og fint trestjerners hotel et par kvartaler fra sentrum og stranden. Hotellet har parkering i kjelleren og en nydelig frokost buffèt som kostet 15 Euro.

En av grunnene til at jeg valgte å dra til Menton var tilgjengeligheten. Det går direktebuss fra flyplassen som kun stopper et par steder i Monaco før den kommer til Menton. Bussen bruker ca en time og koster 18 Euro. Det er buss nr 110. Du kan kjøre tog, men dette går fra Nice og du må bytte tog i Monaco.



På fredager er det et stort marked i Ventimiglia som er den første byen man kommer til om man tar den korte turen til Italia. Dette er et populært marked hvor du får kjøpt det meste av ting og tang. En fin utflukt fra Menton.

Og trykker du her kan du se en fin filmsnutt fra Menton.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar