onsdag 27. juni 2012

Busser og tog på rivieraen

På rivieraen går det mange tog og busser. Det er ganske billig og går ofte. Men de slutter å kjøre mange ruter ganske tidlig på kvelden. Så om sjekk alltid når siste buss/tog går tilbake dit du skal. Skal prøve å legge ut litt om hvordan man kommer seg til og fra flyplassen. På flyplassen er det ett billettkontor til venstre når du kommer ut døren. Der kan man kjøpe billetter og få busstabeller.

Det går også an å kjøre tog til de fleste byene langs rivieraen. Det er tre togstasjoner i Nice, og den ene ligger ikke så langt fra flyplassen. Men det er nok 15 minutters gange. Tog er raskere, men det er mange folk og vanskelig med bagasje. IKKE la bagasjen din stå ubevoktet. Plutselig hopper noen av toget med kofferten din. Her må du passe godt på sakene dine. Jeg synes det er litt enklere på bussen. Og på expressbussene legger sjåføren bagasjen din i bagasjerommet på bussen.

Her er en ruteplanlegger hvor man kan skrive inn hvor man skal fra og til og så kommer det opp forslag til transportmiddel: Den finner du her

Flyplassen - Nice (nr 98)

Denne bussen går mellom Nice og flyplassen. Den går langs promenaden og til havnen.
Bussen går tre ganger i timen. Buss 99 går også mellom Flyplassen og Nice, men denne går rett
til Gare routiere (busstasjonen 10 min fra Parc Albert1er).
Pris 4 Euro.

Flyplassen - Monaco - Menton (nr 110)

Expressbuss som går via motorveien til Monaco. Stopper tre steder i Monaco og går til Menton.
Pris 19 Euro. Er man fire personer så betaler man 51,50 for alle. Eller om man kjøper tur-retur så koster det 30 Euro. Busstabell her.

Flyplassen - Cannes (nr 210)

 Expressbuss via motoveien til Cannes. Busstabell  her.

Flyplassen - Antibes (nr 250)

Denne bussen går til Golfe Juan. Den stopper litt ovenfor togstasjonen i Antibes og når du skal hjem må du gå trappen og over jernbanelinjen på stasjonen for å finne holdeplassen.
Pris 8.50 Euro en vei. Busstabell her.

Her står det litt om togturer langs kysten: :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar